Index Vakbarát Hírportál

Pénteken temetik a verőcei hajóbaleset áldozatát, öt barátját még mindig keresik

2024. május 22., szerda 07:44

A fiatal lány édesanyja írta ki a közösségi oldalára, hogy mikor kísérik utolsó útjára kislányát. Közben az öt eltűnt keresése tovább tart.

Pénteken helyezik örök nyugalomra az isaszegi temetőben a szombati, verőcei hajóbaleset egyik áldozatát. A 19 éves Boglárka édesanyja osztotta meg közösségi oldalán a hírt. Az asszony a Tények kamerái előtt elmondta: neki kellett azonosítania kislányát, miután holttestét megtalálták a Megyeri hídnál. 

A verőcei hajóbalesetnek eddig egy túlélője és két áldozata van, a baráti társaság öt tagját továbbra is eltűntként tartják nyilván, őket keresi a rendőrség, az eltűntek között még szerda reggel is megtalálhatók voltak a police.hu oldalán. Igaz, korábban a rendőrség – bizonyos sajtóértesülésekre reagálva – azt közölte, hogy

amennyiben meg is találják az eltűnteket vagy a holttestüket, arról elsőre mindig a családokat értesítik. 

Az eltűntek között van Varga Márton is, aki Boglárka vőlegénye volt, egy középiskolába jártak. A fiú alig fél órával a tragédia előtt kérte meg a lány kezét. Boglárka édesanyja a TV2-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: nem vízbe fulladás okozta lánya halálát, feltehetően az ütközéskor vesztette életét, mint elmondta, az azonosításkor olyan volt, mintha aludna, csak az ajkán volt egy vágás. 

Mint arról az Index is beszámolt: a két fiatal iskolája közleményt adott ki kedden a tragédia miatt. A Tényeknek nyilatkozott egyik iskolatársuk, aki elmondta: megdöbbentette a diákokat a baleset híre és barátaik elvesztése.

Rovatok