Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a Karmelitában avatta be Evander Holyfieldet a magyar nyelv rejtelmeibe

2024. május 24., péntek 16:35

A Karmelita kolostorban tartott idegenvezetést Orbán Viktor miniszterelnök Evander Holyfield egykori amerikai profi bokszolónak. A találkozóba a kormányfő által közzétett képeknek köszönhetően nyertünk betekintést, de a megbeszélés részleteiről nem közöltek információt.

Orbán Viktor is találkozott a Magyarországon tartózkodó Evander Holyfield egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal. A magyar miniszterelnök a Karmelita kolostorban látta vendégül az amerikai sportolót.

A találkozásról készült fotókat Facebook-oldalán tette közzé a kormányfő.

Találkozó egy igazi legendával. Evander Holyfield a házban

– fűzte hozzá Orbán Viktor.

A képek tanúsága szerint a miniszterelnök nemcsak megbeszélést folytatott a sportolóval, de körbe is vezette a Miniszterelnökségnek otthont adó késő barokk épületben, majd személyesen mutatta meg Budapest látképét a kolostor teraszáról. Hogy pontosan miről folyt a diskurzus, azt egy ideig homály fedte.

Nem sokkal később azonban egy videót is megosztott Orbán Viktor, amely némi betekintést enged abba, miről is volt szó a találkozón. E szerint a magyar miniszterelnök bevezette amerikai vendégeit a magyar nyelv rejtelmeibe.

A magyar nyelv nagyon régi. Egyáltalán nincs rokonnyelve. (...) A Szentatya nálunk járt egy évvel ezelőtt. Amikor megérkezett, viccelődött. Miért a magyar a mennyország nyelve? A válasz az, hogy azért, mert egy örökkévalóság megtanulni

– mesélte vendégeinek Orbán Viktor, aki kifejtette azt is, hogy a „boksz” az nem „boksz” Magyarországon, hanem „fist festing”, azaz ökölvivás.

Holyfield sem maradt azonban adós, és személyes történetét osztotta meg a magyar kormányfővel. Elmondta, hogy egész évben bokszolt, mindössze nyolc éves volt, amikor megismerkedett a sporttal. „Azt mondták, olyan lehetek, mint Muhammad Ali” – idézte fel a sportoló.

Mint megírtuk, a történelem egyik legnagyobb sportolója, Evan Holyfield, a négy profi szervezet korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnoka Budapesten tartózkodik. A nagy sikerű sportoló Óbudán, a BVSC újjáalakuló szakosztálya fiataljainak még bemutató edzést is tartott szerdán. Az amerikai legendát az Indexnek is sikerült megszólaltatnia.

Rovatok