Index Vakbarát Hírportál

Megint fordulat jön az időjárásban, záporok kíséretében

2024. május 24., péntek 18:04

Szombaton már több napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulására kevesebb helyen van esély. Hajnalban helyenként, főként északkeleten nagy területen pára, köd képződhet, ami néhol lassan oszlik fel.

–Szombaton a kezdetben felhős, párás részeken is naposra fordul az idő, és a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára mindenütt kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki, néhol heves zivatar sem zárható ki. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24 és 28 fok között alakul. Vasárnap lényeges változás nem várható, a többórás napsütés mellett helyenként záporok, zivatarok tarkítják a napot.

Hajnalban pára, ködfoltok előfordulhatnak. Északon és nyugaton, délnyugaton élénk lesz a légmozgás napközben – írja az Időkép.

Délután 24–29 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Szombatra figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt

Vasárnap szintén zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok