Index Vakbarát Hírportál

Busz és autó ütközött az 54-es főúton, két ember meghalt

2024. május 27., hétfő 08:53

Jakabszállás és Bócsa között két ember vesztette életét egy karambolban, melynek során egy éppen előzést végző személyautó ütközött egy autóbusznak, majd árokba borultak. Az autó utasai olyan súlyosan megsebesültek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Az 54-es számú főút 26-os kilométerénél reggel 6 óra körül egy személygépjármű – előzés közben – nekicsúszott egy autóbusznak, majd az árokba borult. A jármű sofőrje és utasa a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették – írta meg a police.hu.

Az esethez kiskunfélegyházi és kecskeméti hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A rajok a tizenkét utast szállító autóbuszt áramtalanították, 

az árokba csapódott személykocsi akkumulátora kiszakadt az ütközés erejétől. Az esethez mentő is érkezett.

A főút érintett szakaszán a szemle ideje alatt teljes útlezárásra kell számítani.

Összeütközött két személygépkocsi Szolnokon is, a Mátyás király út és a Levente utca kereszteződésében, viszont ez korántsem volt annyira súlyos. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltói vonultak ki a helyszínre. Az egység áramtalanítja a járműveket. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Rovatok