Index Vakbarát Hírportál

Nyári meleggel és sok napsütéssel indul a hét

2024. május 27., hétfő 05:57

Hétfőn sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből csak néhol alakulhatnak ki záporok és zivatarok. A Dunántúlon és keleti, északkeleti országrészeken megélénkülhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Hétfőn nyári melegre és sok napsütésre kell készülni. A fátyol- és gomolyfelhőkből csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúl délnyugati részein és az északkeleti megyékben is alacsony lesz a csapadék kialakulásának esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, a zivatarok körül átmenetileg megerősödhet a légmozgás – írja a HungaroMet.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 23 ÉS 29 FOK KÖZÖTT VALÓSZÍNŰ.

HungaroMet zivatarok veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém vármegyékre. 

Az érintett területeken a villámlások mellett kockázatot jelenthet a zivatarokat kísérő szél és a jégeső is.

Hétfőn nem várható fronthatás, a napos idő jó hatással lehet a közérzetünkre. A meleg időben álmosságérzet, fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat – derült ki az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok