Index Vakbarát Hírportál

Belépődíjas lesz a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídja

2024. május 28., kedd 06:55

Június 4-én ünnepélyes keretek között adják át a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen. A világ egyik leghosszabb kötélhídját június 6-tól próbálhatják ki a látogatók. A belépőjegyért ötezer forintot kérnek el.

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én adják át a világ egyik leghosszabb kötélhídját Sátoraljaújhelyen. A 700 méter hosszú építmény a Nemzeti Összetartozás Hídja nevet kapta. 

Az átadóünnepségen csak a meghívott vendégek próbálhatják ki a létesítményt. A megnyitó utáni napon, június 5-én a sátoraljaújhelyi és a sárospataki lakosok lakcímkártya felmutatása ellenében ingyenesen is kipróbálhatják a hidat – ismertette Facebook-oldalán a Zemplén Kalandpark.

A VILÁGREKORDER MAGYAR HIDAT JÚNIUS 6-TÓL BÁRKI KIPRÓBÁLHATJA. A BELÉPŐJEGYért ÖTEZER FORINTOT KÉRNEK EL.

A sátoraljaújhelyi, illetve sárospataki lakosok a későbbiekben 20 százalék kedvezményt kapnak a jegyárakból, amit szintén hivatalos dokumentummal kell alátámasztani.

Mint írták, nem lesz időkorlát, viszont 300 főnél több ember nem tartózkodhat egyszerre a hídon. A belépő embereket mindkét oldalon egy számláló jegyzi majd. Ha a látogatók valamelyik kapun kilépnek, akkor csak egy újbóli belépő megvásárlásával térhetnek vissza a hídra.

A világ egyik leghosszabb kötélhídját építették fel

Mint írtuk, a világ egyik leghosszabb kötélhídját építették fel Sátoraljaújhelyen. A 700 méter hosszú gyalogos létesítmény Szárhegyet és a Várhegyet köti össze. A projekt a tokaj-hegyaljai fejlesztések keretében valósult meg. 2017-ben a projekt költségét 2,5 milliárd forintra becsülték, a végleges összegről azonban még nem közöltek adatokat. 

Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere korábban úgy fogalmazott, hogy a híd önmagában akár évente egymillió pluszlátogatót hozhat, ami következtében 100 új munkahely jöhet létre. 

Rovatok