Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter: A kötelező gyurcsányozáson és orbánozáson kívül a politikusoknak egy gondolatuk sincs a világról

2024. május 28., kedd 22:03

Ungár Péter, az LMP-Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője és társelnöke kedden délután a Facebookon írt Tüttő Kata és Barabás Richárd Partizán interjújáról, és kifejtette azt is, hogy szerinte miért érdemes Vitézy Dávidra szavazni június 9-én.

„Karácsony Gergely azt mondta nemrég Puzsér Róbertnek, hogy ha valamiért, akkor a DK-MSZP-P pártszövetség fővárosi listájáért tűzbe teszi a kezét, mert azt ő személyesen állította össze” – kezdte legutóbbi Facebook-bejegyzését a Ungár Péter.

Hozzátéve leírta, hogy hétfőn interjút adott a Partizánnak ennek a listának a harmadik és a negyedik helyén lévő két politikusa, Tüttő Kata, a főváros MSZP-s alpolgármestere és Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke, akik a pártszövetség EP-listáján az ötödik és a hetedik helyet kapták.

Tiszta szerencse, hogy így budapesti és EU-s kérdésekben egyaránt kompetensen, felkészülten tudnak nyilatkozni

– írta gúnyosan az LMP-Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője, aki bejegyzéséhez linkelte az interjú egy rövid részletét is, melyben a két politikus elmondja, hogy a lista kilencedik helyén lévő Horváth Csaba ügyét bár nem ismerik, „de biztos ártatlan, mert az ilyen vádakat ő szokta cáfolni a nyilvánosságban”.

„És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a listán, amiért Karácsony Gergely bármikor tűzbe teszi a kezét, helyet kapott az a Szili-Darók Ildikó, aki az MSZP jelöltjeként ráindul a regnáló Pikó Andrásra, erősen veszélyeztetve ezzel a győzelmét. Arra a Pikó Andrásra, akit Karácsony Gergely támogat, és akiért szintén tűzbe teszi a kezét” – írta Ungár Péter.

Ezután a frakcióvezető felsorolja, hogy kik vannak Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt és az LMP közös listáján a fent említett helyeken. Leírja, hogy a harmadik helyen Szilágyi Anna, a BFK korábbi részvételiségi vezetője, a negyedik helyen Merker Dávid, Pro Cultura Urbis és regionális PRIMA-díjas szociológus áll, a nyolcadik helyet elfoglaló Horváth Csaba „megfelelője” náluk Can Togay Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, színész, költő, kurátor, kulturális diplomata, egyetemi tanár, a Cipők a Duna-parton holokauszt emlékmű társalkotója.

Szerintem érezhető a különbség a néhány kiragadott példa alapján is

– jegyezte meg Ungár Péter. Hozzátette, hogy aki új korszakot szeretne nyitni a budapesti politikában, és elege van abból, hogy ismételten kiderül, hogy „ha véget ér a kötelező kétpercnyi gyurcsányozás és orbánozás, akkor a politikusoknak egy gondolatuk sincs a világról”, az szavazzon Vitézy Dávidra június 9-én.

Rovatok