Index Vakbarát Hírportál

Százmilliárdos beruházás: irodaházakat vásárolhat a kormány

2024. május 29., szerda 10:30

Megvásárolja a kormány a Dürer Park irodaházait. A hatalmas épületeket a tervek alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank és több másik állami cég állományával töltik fel.

Az ingatlanügylet előkészületei a nyilvánosság kizárásával zajlanak 2022 óta, jóllehet az állam 80 milliárd forintot már ki is fizetett a beruházónak, írta a 24.hu. A lap rámutatott, hogy

a teljes vételár 120 milliárd forint lehet.

Ez a második olyan nagy magánberuházás Zuglóban, amelybe beszáll az állam: a Bayer Bosnyák téri építkezésébe 244 milliárd forintot költhettek utólag a költségvetésből.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market és a Tiborcz István-közeli Főnix Magántőkealap által jegyzett cég két hatalmas irodaházat építtetett az Ajtósi Dürer sor és az Abonyi utca által közrezárt, 3,7 hektáros területre, írja a lap.

AZ ÉPÜLETEK MELLŐL TAVASSZAL BONTOTTÁK LE AZ UTOLSÓ ÁLLVÁNYOKAT, AZ ELMÚLT HETEKBEN PEDIG MÁR AZ ÉPÜLETBELSŐK KIALAKÍTÁSÁN DOLGOZTAK AZ EGYIK MINISZTÉRIUM, ILLETVE TÖBB ÁLLAMI SZERVEZET ELŐRE LEADOTT MEGRENDELÉSEINEK ÉS IGÉNYEINEK MEGFELELŐEN.

A 24.hu információi szerint ugyanis az állam teljes egészében megvásárolja mindkét irodaházat. Az épületekbe költözhet az előkészítést végző MNV és a Magyar Fejlesztési Bank egyaránt. Azt is megjegyzik, hogy a Városliget melletti irodaház előnyeit a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozói élvezhetik majd. A kormány bankjának a Parlamenthez közeli központját egyébként tavaly év végén már megpróbálták elárverezni. A felsoroltakon kívül további 11 állami szerv és pénzintézet kaphat helyet Zuglóban.

Rovatok