Index Vakbarát Hírportál

Beszaladt egy férfi a futópályára a budapesti Atlétikai Világbajnokságon, még az őröknek sem akart engedelmeskedni

2024. május 30., csütörtök 11:53

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádemelését követően a bíróság elsőfokon elítélte a férfit, aki a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokság egyik rendezvényén beszaladt a futópályára, majd ellenállt a stadionból való kivezetésnél.

Az ítélet szerint a férfi tavaly augusztus 25-én este a IX. kerületi, Nemzeti Atlétikai Központban megrendezett Atlétikai Világbajnokságon a magasugrás versenyszám közben elhagyta a nézőteret és beszaladt a futópályára, megzavarva ezzel a sportrendezvényt. A pályabíró a vádlottat leterelte a pályáról, azonban a férfi önként nem tett eleget a biztonsági szolgálat tagja kérésének, hogy a világbajnokság helyszínét is hagyja el. Ezért a biztonsági szolgálat tagjai kivezették a rendbontót és átadták az általuk időközben értesített rendőröknek.

A férfi az őrök jogszerű intézkedésének folyamatosan ellenállt, a földre dobta magát és provokáló, agresszív stílusban beszélt az őrséggel.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit rendbontás vétségével vádolta. A bíróság a vádlottal szemben gyorsított eljárásban, büntetővégzésben 220 óra közérdekű munka büntetést szabott ki és 2 évre eltiltotta őt bármely, szövetségi keretben szervezett sportrendezvény látogatásától.

A büntetővégzés egyelőre nem jogerős a közlemény szerint.

Rovatok