Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára felkészült arra, hogy kizárják a listavezetők vitájából

2024. május 30., csütörtök 12:55

A DK–MSZP–Párbeszéd baloldali összefogás európai parlamenti listavezetője, Dobrev Klára semmi tisztességet nem vár a köztévés vitán. Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője a vita műsorvezetőinek üzent.

„Felkészültem arra, hogy nem hagynak beszélni. Felkészültem arra, hogy kizárnak a vitából. Mert tudom, hova megyek, ezért semmi tisztességet nem várok olyanoktól, akik 14 éve híreket hamisítanak, és hazudnak milliók szemébe” – közölte Dobrev Klára a Facebook-oldalán. Ugyanakkor hozzátette: elmegy a vitára, mert politikusként ez a kötelessége.

De egy percig se higgyétek, hogy meghajolok előttük, és az ő szabályaik szerint játszom majd. Mert ez egy hazug tévé vitának hazudott kamuműsora. És ezt el fogom mondani ott is, és addig fogok beszélni, amíg belém nem fojtják a szót

– ígéri az ellenzéki politikus.

Mint kifejtette, neki a politika nem a celebkedésről, hanem a választókról szól.

Én ezzel a felelősséggel megyek ma este az MTVA műsorába. Szombaton pedig nincs több kifogás: az ATV-vitán mindenkinek ott kell lenni, aki érzi ezt a felelősséget, és szeretné egy tisztességes vitán megmérettetni magát

írta Dobrev Klára, aki arra utalt, hogy korábban Magyar Péter a vitákban való részvételét a köztévén létrejövő vitától tette függővé.

Dobrev Klára egyébként azt is megígérte egy másik bejegyzésében, hogy sem a vitán, sem a vita előtt nem fog a köztévé szabályai szerint játszani. Leszögezte, nem fog „egy lesötétített autóban begurulni egy mélygarázsba, ahonnan majd külön személyzet kíséri titkos folyosókon át”. Követőit csütörtök 18:15-re, a Clark Ádám tér ivókútjához hívta.

Frissítés: Dobrev Klára csütörtökön arról tájékoztatott, hogy újabb levelet kapott az MTVA-tól:

Miután tegnap megírtam itt Nektek, hogy én biztosan nem fogok az MTVA kérésének megfelelve, Orbán szokása szerint a mélygarázson keresztül, rejtőzködve megérkezni a Várkert Bazárba, néhány perce újabb levelet kaptunk. És képzeljetek, az derült ki, hogy mégiscsak ki lehet nyitni azt a főbejáratot is. Hogy mik vannak... Na ezért nem játszom az MTVA kottájából. A »vitán« sem fogok! Izgalmas esténk lesz, találkozzunk 18:15-kor a Clark Ádám téri ivókútnál.

Az MTVA által szervezett EP-listavezetői vitát a Várkert Bazár épületében tartják csütörtök este. A vitavezetők Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz. (A részletekről itt és itt írtunk.)

Megnevezte az igazi ellenfeleket

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője szerint a köztévés vita szabályai, illetve körülményei is abszurdak.

„Súlyosan sértik úgy a köztévé nézőinek a tájékozódási szabadságát, ahogy a közmédia tájékoztatási kötelezettségét. Mégis részt veszek rajta, mert ha csak nyolc percben is, de élő adásban, főműsoridőben tudok beszélni arról a köztelevízió nézőinek, hogy mi a választás tétje, és milyen az ország állapota. A vita szabályai közül azonban egyet mindenképpen ki kell emelnünk. A két műsorvezető személyét. Az egyikük Németh Balázs propagandista, aki néhány hónappal ezelőtt még a kormánypárt egyik potenciális főpolgármester-jelöltje volt. Nem kell magyaráznunk, hogy mi a probléma azzal, hogy most egy közszolgálati, választási műsort akar vezetni. A másik műsorvezető Volf-Nagy Tünde. Ő néhány hónapja még Novák Katalin egyik legközelebbi munkatársa, sajtósa volt. Nem tudjuk, hogy milyen személyes felelősség terheli a kegyelmi ügy eltussolásért, nem tudjuk, hogy mennyire érintett a pedofilsegítő szabadon bocsátásában. De az tényleg vérlázító, hogy ahelyett, hogy a parlamenti vizsgálóbizottság előtt tenne vallomást a főnöke viselt dolgairól, és az állampolgárok elől általa máig titkolt információkról, úgy teszünk, mintha igazi újságíró lenne” – fogalmazott a momentumos politikus a Facebook-oldalán.

Donáth Anna szerint az igazi ellenfél a Fidesz képviselőjén kívül „ma a két műsorvezető, aki a közszolgálatnak öltöztetett pártérdek és az a propaganda, amivel a köztévé lassan másfél évtizede mérgezi és terrorizálja az országot. Ezen próbálok, remélem, ezen próbálunk ma este lyukat ütni”.

Ahogy már írtuk, a csütörtöki vitának helyszínül szolgáló Várkert Bazár előtt nagy tumultus várható, mivel Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is oda hívta szimpatizánsait demonstrálni.

Rovatok