Index Vakbarát Hírportál

Márkahű autótolvajra csaptak le a rendőrök

2024. május 30., csütörtök 14:54

Három azonos márkájú autót lopott el egy 50 éves férfi a fővárosban. A tolvaj hiába zavarta a járművek GPS-jelét, és helyezett rájuk ukrán rendszámot, a rendőrök megtalálták az ellopott gépjárműveket. A rendőrség végül azonosította a az autótolvajt, Budapest VI. kerületében pedig lecsaptak rá, és őrizetbe vették. A házkutatások során hamis okmányokat is találtak a férfinál, így azokért is felelnie kell a hatóságok előtt.

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy három azonos márkajelzésű autót lopott el – írja a police.hu.

A tolvaj legelső alkalommal 2023 novemberében csapott le egy tízmillió forint értékű városi terepjáróra, amit Budapest XI. kerületéből lopott el. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az adatgyűjtést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányág Vagyonvédelmi Osztály nyomozói egy Üllői úti társasház parkolójában másnap találták meg az addigra ukrán rendszámmal felszerelt autót.

A következő lopásra idén januárban került sor. Ekkor a főváros XII. kerületében tetszett meg neki egy 17 millió forint értékű személygépkocsi, így elkötötte azt. Bár az autó GPS-jelét a tolvaj egy technikai eszközzel zavarta, a budapesti nyomozók másnap ezt a kocsit is megtalálták egy XVIII. kerületi garázsban. Időközben erre a járműre is ukrán rendszám került a magyar helyett.

A tolvaj azonban még ekkor sem állt le. Május 15-ére virradóan a II. kerületből tűnt el egy ugyanilyen márkájú, húszmillió forint értékű autó. Ezt követően azonban már nem volt annyira szerencsés a márkahű csirkefogó. A BRFK vagyonvédelmi nyomozói azonosították a lopások feltételezett elkövetőjét, az 50 éves D. Gyula budapesti lakost, akit felkérésükre a Készenléti Rendőrség munkatársai a VI. kerületben még aznap elfogtak. A fővárosi nyomozók információi alapján az utoljára ellopott kocsit Szlovákiában találták meg a helyi rendőrök.

D. Gyulát a BRFK Vagyonvédelmi Osztályán jelentős értékre elkövetett lopás bűntett meglapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt. A gyanúsítotthoz köthető címeken az autólopáshoz használt eszközöket, jelzavarót, valamint a férfi fényképével, de más adataival kiállított okmányokat is találtak, ezek miatt szintén eljárnak vele szemben.

A férfi őrizetbe vételébe és a nyomozás mozzanataiba az alábbi rendőrségi videónak köszönhetően tekinthetünk be.

Rovatok