Index Vakbarát Hírportál

Köves Slomó és a Neokohn is visszakapta a Facebook-oldalát, miután indoklás nélkül törölték

2024. május 31., péntek 13:18

A Neokohn és Köves Slomó is visszatért a Facebookra. A Meta néhány napja indoklás nélkül tiltotta a lap és a rabbi oldalát is.

A Neokohn péntek délután közölte a Facebookon, hogy visszatért a Facebookra, míg néhány napja pedig Köves Slomónál is feloldották a tiltást. Mint írtuk, a lap közleményében tudatta május 28-án, hogy „másfél év brutális korlátozás után a Meta érdemi indoklás nélkül törölte a Neokohn 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát”.

Azt nem tudni, hogy pontosan miért kapott tiltást a Neokohn. Később az is kiderült, hogy a Meta letiltotta Köves Slomó, az EMIH vezető rabbijának Facebook-oldalát is.

Az Index telefonon érte utol Köves Slomót. Az EMIH vezetője lapunknak arról beszélt, hogy vasárnap törölték az oldalát. Fontos arra is felhívni a figyelmet, hogy a vezető rabbi feltehetően az egyik legnagyobb eléréssel rendelkező vallási vezető Magyarországon. 

Az oldalán politikai tartalmat nem szokott megosztani, csak vallási tematikájú videókat, bejegyzéseket tesz közzé. A Meta ráadásul az ő esetében sem indokolta a tiltást.

Rovatok