Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2024. május 31., péntek 06:33

A Kossuth rádió műsorának vendége lesz péntek reggel Orbán Viktor. A miniszterelnök többek között az orosz–ukrán háborúról, a békemenetről és a választások tétjéről is beszélni fog.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb május 24-én adott interjút a közrádióban. Akkor beszélt az ukrajnai háborúról, az azzal kapcsolatos nyugati fellépésről, és hogy szerinte mennyire kell áthangolni a háborúra Európát. 

Az illegális bevándorlással kapcsolatban pedig elmondta, hogy az Európai Bíróság hamarosan megbüntetheti azon államokat, amelyek nem hajlandóak illegális bevándorlókat befogadni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte a legrosszabb forgatókönyv a NATO és Oroszország közötti katonai összeütközés lenne. Mint mondta, Magyarország ragaszkodik a NATO alapokmányához, a szövetség védelmi alapon nyugszik, egymás megsegítésén. Tapasztalatuk az európai országoknak, hogy jó előre be kell biztosítaniuk magunkat, erről szól a NATO – mondta.

A miniszterelnök legutóbb csütörtökön a Karmelita kolostorban adott interjút a Le Point című francia lapnak. Mint elmondta, a bevándorlás, az ukrajnai háború, a zöldátmenet, a védelmi képességek fejlesztése és a demográfia is a kiemelt témák között szerepel.

Mint kifejtette, nem szabad túlértékelni, hogy július elsejétől Magyarország tölti be a soros elnökséget, mivel ez nem a valódi vezető szerepét, csak a tisztességes közvetítő szerepét jelenti.

(Borítókép: Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. május 3-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok