Index Vakbarát Hírportál

Viharos időjárás tombol az országban, több mint kétszáz helyszínen volt szükség a tűzoltókra

2024. június 1., szombat 12:25

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombat délelőtt közölte, hogy több helyen jelenleg is dolgoznak a tűzoltók a viharos időjárás miatt.

A viharos időjárás sok munkát adott a tűzoltóknak péntek délután. Legtöbb esetben az ország északkeleti és középső részén a letört faágak és kidőlt fák miatt volt szükség a munkájukra. Hat esetben épületek tetőszerkezetét vagy kéményét rongálta meg a viharos szél, továbbá Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben néhány helyen nagyobb mennyiségű csapadékvíz öntött el garázsokat, pincéket – írja az MTI.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint jelenleg főként a fővárosban és Pest vármegyében dolgoznak a tűzoltók több helyen, de nagyobb fennakadásokról a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Dóka Imre hangsúlyozta, ha viharos idő miatt ad ki riasztást a meteorológiai szolgálat, a ház környékéről érdemes összegyűjteni és fedett helyre vinni azokat a kisebb tárgyakat, kerti szerszámokat, cserepes virágokat, kerti bútorokat, amelyeket a szél felkaphat, és kárt okozhat velük.

Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Ha bárki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok