Index Vakbarát Hírportál

Az Újbudán meggyilkolt rendőr családja máig nem dolgozta fel a tragédiát

2024. június 2., vasárnap 08:19

Baumann Péter családja még mindig nehezen éli meg a mindennapokat. A 2023 januárjában halálra késelt rendőr édesanyja szerint sosem lehet feldolgozni ezt a tragédiát. A nő és férje két legnagyobb támasza a szintén szolgálat közben meghalt fiatal rendőr, Mátyás Balázs szülei.

A 21 évesen, szolgálat közben elhunyt fiatal rendőr, Mátyás Balázs emlékére avatták fel Újpesten a Mátyás Balázs teret, rendezték meg már ötödik alkalommal a Mátyás Balázs emléktornát, és szülei létrehoztak egy alapítványt is, mellyel a szolgálat közben meghalt vagy megsérült rendőröket és családjaikat segítik – írja az RTL.

Így kerültek kapcsolatba Baumann Péter családjával is, akikkel szinte mindennap beszélnek. A két család között szoros barátság alakult ki, s egymást segítve próbálják túlélni a mindennapokat.

„Próbáltak erőn felül segíteni, hiszen ők már végigcsinálták, végigmentek ezen a nehéz úton” – mesélte Baumann Péter édesanyja.

Nyilvánvalóan nehezek még a mindennapok, körbenövi az élet ezt a tragédiát. Feldolgozni sohasem lehet

– mondta. Hozzátette, hogy úgy élik meg a mindennapjaikat, mintha fiuk ott lenne velük.

Csaknem másfél éve történt a tragédia

2023. január 12-én az akkor 29 éves rendőrt, Baumann Pétert halálra késelte egy Lecke utcai házban Sz. Szilárd. A gyilkost azóta elfogtákelmegyógyintézetbe zárták, a tárgyalás viszont igen lassan haladt, majd végül felmentették, és elrendelték a kényszergyógykezelését.

Baumann Pétert azóta posztumusz főhadnaggyá léptették elő, hősi halottá nyilvánították, emléktáblát kapott a XI. kerületben és síremléket a mátészalkai temetőben.

Rovatok