Index Vakbarát Hírportál

Autóba ült, gázolt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott – most kiderült, hogy jogosítványa sem volt

2024. június 3., hétfő 13:40

Tavaly nyáron okozott balesetet az a kecskeméti férfi, aki úgy ült a volán mögé, hogy nem rendelkezett jogosítvánnyal. A gázolást követően a sofőr megállás nélkül továbbhajtott, így az ügyészség most segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat ellene.

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután nem adott elsőbbséget, és elgázolt egy kerékpárost, a sérült férfit hátrahagyva elhajtott – közölte az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a kecskeméti férfi 2023. augusztus 25-én kora reggel szürkületben derült időjárási viszonyok közepette közlekedett személygépkocsijával Kecskemét lakott területén. Haladása során egy útkereszteződésben úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó, szabályosan közlekedő kerékpárosnak.

Emiatt összeütköztek, és a kerékpáros az úttestre esett.

A balesetet okozó sofőr azonban – bár észlelte az ütközést, és a járműve is megrongálódott – nem állt meg, hanem továbbhajtott a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az úton fekvő, sérült férfinak.

A kecskeméti nyomozók néhány órán belül azonosították a sofőrt, akiről kiderült, hogy sosem szerzett jogosítványt.

A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A közlemény szerint az ügyészség az autóst a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok