Index Vakbarát Hírportál

Blikk: Néhány napon belül két nő is meghalt szülés után az egyik szabolcsi kórházban

2024. június 5., szerda 11:11

Sajtóinformációk szerint néhány napon belül két nő is meghalt szülés után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban. Az intézmény szerint előre nem látható események történtek.

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak vezetése mindkét esetnél elrendelte a belső vizsgálatot, amely megállapította, hogy olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani. A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a belső vizsgálat” – válaszolta Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház sajtófőnöke a Blikk megkeresésére.

A lap a rendőrségnél is érdeklődött a kórházban történtekről, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt folytatnak büntetőeljárást, de a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módjukban adni.

Rovatok