Index Vakbarát Hírportál

Nagyot nőtt a Balaton vízszintje a heves esőzések miatt

2024. június 6., csütörtök 15:51

A heves esőzések miatt négy centiméterrel nőtt a Balaton átlagos vízállása, és a tó hőmérséklete is jelentősen magasabb lett.

Rég látott gyors vízszint-emelkedést okozott az elmúlt napok heves esőzése a Balatonon. Két nap alatt 4 centiméterrel lett nagyobb a tó átlagos vízállása, így jelenleg 124 centiméter a siófoki vízmércéhez viszonyítva, írta a hirbalatom.hu.

Az elmúlt időszakban a tó vízének hőmérséklete is jelentősen nőtt. Az Időkép adatai szerint a Balatonlellénél elérte a 24,1 Celsius fokot. A legalacsonyabb hőmérsékletet pedig – 20,9 Celsius fokot – Blatonkenesénél mérték.

Marad a jó idő

Csütörtökön a nap nagy részében meleg, nyárias időre számíthatunk. Délután 27 és 32 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. A jó idő egészen péntekig kitart. 

Pénteken a hajnali hőmérséklet 13-18 fok között, a délutáni 27 és 33 fok között lesz. A napsütést csak néhol zavarhatják meg fátyol- és gomolyfelhők, melyekből főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki elszórtan záporok, erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarok.

Rovatok