Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglanra ítélték a házát az ismerősére rágyújtó férfit

2024. június 6., csütörtök 13:58

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki egy veszekedést követően bántalmazta az ivócimboráját, majd a magatehetetlen férfira rágyújtotta a házát.

Az ítélet alapján a vádlott és az ismerőse együtt italoztak az áldozat kistelepülésen lévő házában, amikor összeszólalkoztak, és a férfi egy kemény tárggyal megdobta az ismerősét, aki ettől eszméletlen állapotban a földre esett. A férfi megijedt a tette következményeitől, és a cselekménye leplezése érdekében felgyújtotta az ingatlant, majd távozott. A vádlott által okozott tűzben a sértett életét vesztette – írja az ügyészség

Az elsőfokú bíróság a férfit emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

AZ ELSŐFOKÚ ÍTÉLET ELLEN A FÉRFI ÉS A VÉDŐJE ENYHÍTÉSÉRT FELLEBBEZETT, EZÉRT AZ ELJÁRÁS MÁSODFOKON FOLYTATÓDIK. 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a bűncselekmény minősítésével és a büntetés tartamával, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Rovatok