Index Vakbarát Hírportál

Nyolc vármegyében csaphat le a vihar

2024. június 6., csütörtök 06:11

Csütörtökön többnyire napos idő várható az országban, nyolc vármegyében azonban lecsaphat a vihar. A maximumok 25 és 30 fok között alakulnak, front nem lesz felettünk.

Csütörtökön többórás napsütésre van kilátás a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és elsősorban északon, valamint az Alpokalján fordulhat elő zápor, zivatar. Estétől csökken a csapadék esélye, de a Nyugat-Dunántúlra továbbra is besodródhatnak zivatarok.

A déli, délnyugati szél napközben időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. A HungaroMet előrejelzése szerint

csütörtökön nyolc vármegyére is kiadták a figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Villámlás, szélerősödés és jégeső várható Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém vármegyében. 

Nem lesz felettünk front

Csütörtökön front nem lesz felettünk, de a melegebb, fülledtebb idő miatt melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. Migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, fáradékonyság és dekoncentráltság egyaránt előfordulhat. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. A helyenként előforduló záporok, zivatarok környezetében nehézlégzés, rosszullét is jelentkezhet. 

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen – hívta fel a figyelmet az Időkép. 11 és 15 óra között erős-nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok