Index Vakbarát Hírportál

Elrendelték a férfi letartóztatását, aki rendőröket próbált megvesztegetni

2024. június 7., péntek 11:59

Hivatali vesztegetés bűntette miatt a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a román férfinak a letartóztatását, aki egy zalai étteremben a vele szemben eljáró rendőröknek egymillió forintot ajánlott a szabadon engedéséért.

Megalapozott a gyanú, hogy a harmincas éveiben járó külföldi férfi május 28-án ittas állapotban „garázda magatartást tanúsított” az étteremben, majd az intézkedő rendőröknek egymillió forintot ajánlott azért, hogy hivatali kötelességüket megszegve engedjék őt szabadon. 

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel pénteken.

A gyanúsítottat februárban minősített csalás bűntette miatt két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt – valamint a Keszthelyi Rendőrkapitányság által nyomozott garázdaságot – próbaidő hatálya alatt követte el – tudatta a főügyészség.

Hozzáfűzték, mivel a terheltet a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől, továbbá Magyarországon bejelentett lakcímmel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól. A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be.

Rovatok