Index Vakbarát Hírportál

Karsai Dániel találkozik Gulyás Gergellyel

2024. június 7., péntek 07:33

Jövő héten találkozik a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász, Karsai Dániel és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A beszélgetés tárgyát ugyan még nem határozták meg, a téma valószínűleg az Alkotmánybíróság által elutasított népszavazási kérelem lesz, amelyet az alkotmányjogász az úgynevezett „élet végi döntés” meghozatala érdekében indítana.

Karsai Dániel testvére, Karsai Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerepelt és elárulta, hogy testvére jövő héten találkozni fog Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Hogy pontosan mikor és miről fognak beszélgetni, még nem ismert, de a jogász a napokban újra fogja fogalmazni a népszavazási kérdéseit, amit több intézmény is elutasított.  

Ahogyan arról beszámoltunk, elutasította az Alkotmánybíróság az aktív eutanáziáért kampányoló, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai Dániel alkotmányjogi panaszát, amelyet a Kúria végzése ellen nyújtott be azt követően, hogy előbb a Nemzeti Választási Bizottság, később pedig a Kúria is elutasította az úgynevezett aktív eutanáziáról szóló népszavazási kérelmét.

Karsaiék azt szerették volna elérni, vegyék ki a büntető törvénykönyvből azt a passzust, miszerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel lehet sújtani, ha valaki külföldön segít az „élet végi döntés” meghozatalában. 

Karsai Péter arról is beszámolt, hogy testvére pénteken egy hosszú elemzést posztol majd az Alkotmánybíróság döntéséről, ezen kívül a választások után új népszavazási kérdéseket fogalmaznak meg.

Dani sosem adja fel!

– mondta a testvére.    

A Karsai Dániellel készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el. 

Rovatok