Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter tüntetése miatt változik a budapesti közlekedés szombaton

2024. június 7., péntek 19:46

Rendezvény miatt lezárják pénteken este kilenc órától az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között, valamint szombat reggel kilenc órától a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között rendezvény miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Demonstrációt tart szombaton, 14 órakor a Hősök terén a Tisza Párt alelnöke Magyar Péter. Az esemény miatt forgalomkorlátozásokra, és lezárásokra kell készülni. 

A BKK közleménye szerint az Andrássy út lezárása idején pénteken este kilenc óra és szombaton éjfél között a 105-ös, a 210-es és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utca felé terelve közlekednek. A Vörösmarty utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, helyettük a Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca) és a Bajza utca között a 72-es trolibusz megállóiban, a Hősök terénél pedig a Podmanincky utcában állnak meg.

A BKK közleménye szerint a lezárások várhatóan szombat éjfélig lesznek érvényben.

A 979-es autóbuszok a Városligeti fasor-Bajza utca-Damjanich utca útvonalon terelve járnak, a Kodály körönd és a Damjanich utca/Dózsa György út között a 70-es trolibusz megállóhelyein állnak meg, a 979A autóbuszok a lezárások miatt az Oktogonig rövidített útvonalon közlekednek.

A Dózsa György út lezárása idején szombat reggel kilenc óra és éjfél között a 20E autóbusz módosított útvonalon, a Városligeten át a Hungária körút felé jár, a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállókat nem érinti.

A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as járatok az Állatkerti körút-Hermina út-Zichy Mihály út útvonalon terelve közlekednek, a Dvorák sétány és az Állatkert között a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban állnak meg.

A 75-ös trolibusz a Hermina út-Állatkerti körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a Stefánia út és a Gundel Károly út (Hősök tere) között a 72-es trolibusz megállóiban áll meg.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az V. kerületben is

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén. Tilos megállni 2024. június 8-án 0 órától 15 óráig a Budapest V., Kamermayer Károly téren a parkoló teljes területén.

Továbbá nem szabad megállni, 2024. június 8-án 16 órától június 10-én 6 óráig a Budapest XII., Böszörményi út 23-25. szám előtt, a Böszörményi út páratlan oldalán a Kiss János altábornagy utca és az Apor Vilmos tér között, Kiss János altábornagy utca mindkét oldalán a Törpe utca és a Margaréta utca között.

2024. június 8-án 16 órától június 10-én 6 óráig a Budapest XIV., Varsó utca mindkét oldalán a Pétervárad utca és a Bácskai utca között, Pétervárad utca teljes szakaszán, Nagybecskerek utca mindkét oldalán a Pétervárad utca és a Bácskai utca között.

Rovatok