Index Vakbarát Hírportál

Nagy pusztítást végzett a vihar Budapesten

2024. június 7., péntek 18:58

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók Budapest III., IV., és XV. kerületében – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntek délután. Este szintén záporra, zivatarra lehet számítani.

Mint írtuk, pénteken a délutáni, esti órákban sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra. A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt.

Az MTI beszámolója szerint

pénteken kárbejelentés eddig A III. KERÜLETBŐL ÉRKEZETT, ahol KÖZEL HÚSZ HELYRŐL KÉRTEK SEGÍTSÉGET 14 ÓRA KÖRÜL.

Az Emőd utcában egy építési területről dőlt ki egy nagy fa, amely forgalmi akadályt okoz, és egy villanyoszlop is megrepedt, a Széchenyi utcában az úttestre dőlt egy fa, és leszakította a távközlési vezetéket. A Szentendrei úton a Fésűs utca közelében egy leszakadt faág okoz útlezárást. A Mátyás király úton két fa dőlt a járdára.

A IV. kerületi Perényi Zsigmond utcában két fa egy trafóházra és egy közvilágítási oszlopra dőlt. A Nádor és a Batthyány utcában letört faág hullott az elektromos vezetékre. A Hárfa utcában két vastag faág dőlt a játszótérre.

A XV. kerületben a Károlyi Sándor út és Géza fejedelem tér kereszteződésében egy trafóházra és az útra dőlt egy faág félpályás forgalmi akadályt okozva – közölték.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok