Index Vakbarát Hírportál

Darabokra marcangolta egy bozsoki nő arcát egy megvadult kutya

2024. június 9., vasárnap 16:00

Kutyatámadás történt csütörtökön a Vas vármegyei Bozsokon. A kiszabadult állat az utcán ugrott neki a középkorú nőnek, akinek súlyos fej és végtagsérülései lettek. Az asszony egy tizenegy órás műtéten is átesett. A helyiek rettegnek, mivel a kutyát azóta is szabadon tartják egy udvarban.

Egy helyi asszonyra támadt rá csütörtök délután egy kutya a Vas vármegyei Bozsokon – számolt be róla az RTL Híradó. 

Az egyik szemtanú látta, ahogyan a megvadult állat szétmarcangolja a nő arcát, ezért két kutyáját is kiengedte, hogy segítsen rajta. Elmondta, hogy a kutyát nehezen sikerült leszedni a középkorú nőről, akinek ekkor az arca, a bőre és a feje is súlyosan megsérült. 

Csillag Zoltán, a Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa arról számolt be,

hogy a középkorú nő súlyos, roncsolásos fej és végtagsérüléseket szenvedett.

Sebellátás és fájdalomcsillapítás után a baleseti centrumba vitték.  A helyiek úgy tudják, hogy az áldozat egyedülálló, 61 éves nő, aki a támadás után egy tizenegy órás műtéten esett át. Jelenleg antibiotikumos kezelést kap, de a következő tíz nap igazán kritikus lesz a számára. Hozzátették, hogy a támadó kutyának karanténba kellene lennie, de azóta is szabadon látták.

Az emberek félnek, ráadásul gyerekek és óvodások is sűrűn mennek el a kutya közelében. A rendőrség közlése szerint a helyiek több bejelentést is tettek. A kutyatámadásban megsérült nő ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Rovatok