Index Vakbarát Hírportál

Budapesten nyaralt Donald Trump egykori kihívója

2024. június 9., vasárnap 17:54

Nikki Haley korábbi republikánus elnökjelölt párjával Budapestre látogatott. Donald Trump korábbi kihívója az Instagram-oldalán tett közzé fotókat a kiruccanásról.

Budapesten tűnt fel Nikki Haley, Donald Trump egykori kihívója.

A republikánus politikus által megosztott képek szerint párjával jártak többek közt a budai Várban, a Gellért-hegyen, megcsodálták a Szent István-bazilikát és az Országházat is.

Budapest, nem okoztál csalódást! Gyönyörű város, tele kultúrával, történelemmel és vendégszeretettel

– írta Nikki Haley a fényképekhez, amit a Blikk vett észre.

Nikki Haley először 2004-ben lépett be a politikába, amikor szülőállamában, Dél-Karolinában indult el egy képviselői helyért az állami törvényhozásba, majd 2010-ben már az állam legnagyobb pozíciójáért, a kormányzói székért küzdött meg.

MINDKÉT VÁLASZTÁSON JÓL BEÁGYAZOTT INKUMBENS REPUBLIKÁNUSOKKAL SZEMBEN SIKERÜLT GYŐZEDELMESKEDNIE, MAJD A VÁLASZTÁSON A DEMOKRATA JELÖLTEKET IS FELÜLMÚLTA.

A kormányzói posztot – amit egyébként először viselt nő Dél-Karolinában – egészen 2017-ig töltötte be, amikor Donald Trump kedvéért lemondott mandátumáról, hogy ehelyett az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete legyen.

Nikki Haley-t nemzetközileg leginkább utóbbi posztjáról ismerik: az ENSZ-ben két éven keresztül védte Trump külpolitikai döntéseit, de mindig is egy Trump-barát politikusnak számított.

2023 februárjában jelentette be az X-re feltöltött videójában, hogy elnökjelöltként szeretne visszatérni a Republikánus Párt élére, de végül 2024 márciusában szülőállamában, Dél-Karolinában kamerák elé állt, és bejelentette elnökjelölt-aspiránsi kampányának felfüggesztését, mivel akkor már esélytelen volt, hogy megszerezze az elnökjelöltséget.

Rovatok