Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter reagált a miniszterelnök köztévés interjújára

2024. június 10., hétfő 19:52

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Orbán Viktor hétfő délutáni M1-es interjúja után nem sokkal a Facebookon írta meg, követeli, hogy a miniszterelnökéhez hasonló idősávot kapjon a közmédián.

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn este interjút adott az M1-nek. A kormányfő az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról beszélt a köztévén, és elmondta, hogy a munka a kampány után is folytatódik.

Az interjú után nem sokkal Magyar Péter a közösségi felületén írta meg: követeli, hogy mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének, neki is hasonló terjedelemben és idősávban biztosítson megszólalási lehetőséget a köztelevízió.

Tisztelt Papp Dániel Vezérigazgató Úr, 

A hazugságok, a sunnyogás és a hírhamisítás ideje lejárt. A Tisza Párt tegnap csak az európai parlamenti választáson több mint 1 340 000 szavazatot kapott. Követeljük a magyar emberek nevében is, hogy adjanak megszólalási lehetőséget a legnagyobb ellenzéki pártnak!

– írta Magyar Péter.

A miniszterelnök a hétfő esti interjújában ugyan nem mondta ki Magyar Péter nevét, de a róla szóló kérdésre válaszolva közölte, hogy bonyolította az életüket a Tisza Párt megjelenése, de szerinte bonyolult volt maga a választás is, mivel önkormányzati és EP-választások is voltak egyszerre.

Két ellenzéket kellett legyőzni, az újat és a régit is – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy így különösen is értékes a végeredmény, hogy mindkettőt legyőzték.

Rovatok