Index Vakbarát Hírportál

Tordai Bence: Ha az ember a saját pártjára nem tud leszavazni, akkor nagy baj van

2024. június 10., hétfő 14:07

Tordai Bence, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, a Magyar Hangnak beszélt arról, mi vezetett odáig, hogy kilépjen a Párbeszédből, amelynek egykor társelnöke is volt. A képviselő felfedte, hová húzta az ikszeit a vasárnapi választáson, továbbá azt is elárulta, szerinte kik képviselnek Magyarországon valódi zöldpolitikát.

Tordai Bence országgyűlési képviselő vasárnap a szavazás vége után pár perccel bejelentette, hogy kilépett pártjából, a Párbeszédből, ám független képviselőként továbbra is a Párbeszéd-frakció tagja marad a parlamentben.

Ezt követően, hétfőn Tordai interjút adott a Magyar Hangnak, ahol arról beszélt, hogy a Párbeszéd mai vezetői aláírták a párt halálos ítéletét. Tordai Bence azt is elárulta, tiszta-e a lelkiismerete, és jobb lenne-e a világnak a Párbeszéd nélkül. 

Másik politikai fordulat is bekövetkezett a választások végével, időközben Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán bejelentette, hogy vállalja a felelősséget pártja eredménye miatt, és lemond pozíciójáról. Elismerte, hogy az európai parlamenti eredményünk kudarc.

Rovatok