Index Vakbarát Hírportál

Ausztriában fogták el a veszprémi gyilkost, aki megölte a saját nagymamáját

2024. június 10., hétfő 12:31

Saját otthonában fedezték fel egy idős veszprémi nő holttestét vasárnap. Miután a helyszíni szemle alkalmával felvetődött az idegenkezűség gyanúja, a rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A gyanú a nő 27 éves unokájára terelődött, aki a gyilkosság után Ausztriába menekült.

Mint beszámoltunk róla, megöltek egy idős nőt Veszprémben vasárnap. A tájékoztatás szerint 12 óra 50 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy idős nőt holtan találtak veszprémi otthonában.

A szemlén megállapították, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért az ügyben emberölés gyanúja miatt indult nyomozás.

veol.hu azt írta, hogy a gyilkosság helyszínét lezárták a rendőrök. A lap szerint Bartók Judit rendőrségi szóvivő – az MTI fentebbi közlésének ellentmondva – azt mondta, hogy vasárnap késő délután érkezett a bejelentés hozzájuk, hogy holtan találtak egy idős nőt Veszprémben, az otthonában.

A Blikk információi szerint miután a 27 éves K. Christopher több késszúrással megölte a nagymamáját, céltalanul Ausztriába menekült. Az osztrák hatóság – az európai elfogatóparancs alapján – még aznap elfogta. Jelenleg az osztrák hatóságoknál van őrizetben, hamarosan döntenek majd az átadásáról.

A rendőrség a gyilkosság elkövetése után azonnal a helyszínre ment, ahol felvetődött az idegenkezűség, illetve az emberölés gyanúja, ezért elrendelték a nyomozást.

A szomszédok azt mondták, vasárnap kora reggel egy fiatal férfi, feltehetően az unokája távozhatott az idős asszonytól, így a gyanú azonnal rá terelődött, és elfogatóparancsot adtak ki a 27 éves fiatal férfi ellen.

Rovatok