Index Vakbarát Hírportál

Viperával támadt felesége szeretőjére egy borsodi férfi

2024. június 11., kedd 10:43

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki először megpróbálta elütni, majd viperával ütlegelte a feleségével szerelmi kapcsolatot tartó férfit – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A szóvivő, Jogg Zsolt tájékoztatása szerint tavaly januárban a vádlott gépjárművel haladt Kazincbarcikán, amikor észrevette szintén autót vezető haragosát. Amikor a két jármű elhaladt egymás mellett, a másik férfi mutogatott a vádlottra, aki ezért megfordult, és követni kezdte. 

Ezután mindketten megálltak autójukkal, kiszálltak, és folyamatos szitkozódás közben elindultak egymás felé. 

Végül a vádlott visszaült a gépkocsiba, és megpróbálta elütni a sértettet, de csak elsodorta, ezért újra kiszállt, és egy teleszkópos fémrúddal tizenkétszer megütötte őt. A bántalmazott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Emberölés kísérlete miatt az büntetendő, aki a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, azonban nem fejezi be. A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni. A büntetés korlátlanul enyhíthető, illetve mellőzhető, ha a kísérletet alkalmatlan tárgyán, alkalmatlan eszközzel vagy alkalmatlan módon követik el. Tehát a férfi akár évekre rács mögé kerülhet. 

Rovatok