Index Vakbarát Hírportál

Ismét jelentkezhetnek a felsőoktatási hallgatók a Duna Group Szabadegyetemre

2024. június 11., kedd 10:21

A háromnapos programban fókuszba kerül az M44-es autópálya, a lakiteleki központi aszfalt laboratóriuma és a szolnoki Karcagi Gábor Árvízvédelmi Gyakorlópálya is.

Várják a felsőoktatásban tanulók jelentkezését a harmadik Duna Group Szabadegyetem legújabb szakmai programjára, ezúttal a magyar infrastruktúrák kivitelezési munkálatait láthatják az érdeklődők – írta a Magyar Építők.

A háromnapos – egyébként ingyenesen regisztrálható – programra építőmérnök, építész, vízépítő mérnök, geodéta, térinformatikus, gépész, valamint IT-területek hallgatóit várják, akik betekintést nyerhetnek az M44-es autópálya építési munkálataiba, továbbá a Duna Aszfalt lakiteleki központi aszfalt laboratóriumát és a szolnoki Karcagi Gábor Árvízvédelmi Gyakorlópályát is megnézhetik.

Az esemény célja a következő generáció érdeklődésének felkeltése és egy olyan szakmai program, amely a tudásmegosztásról szól.

Teret kap a digitális fejlesztés is

A hagyományos építkezési modellek mellett a jelentkezők számára lehetőség van megismerni a digitális, háromdimenziós modellek használatát, amiről Szabó Beatrix, a Duna Aszfalt Zrt. BIM divíziójának vezetője különleges fókuszterületként beszélt.

Idén a Duna Group Szabadegyetem origójában a digitális építés, vagyis a high-tech eszközök és technológiák által vezérelt infrastruktúra-fejlesztés áll. Igazán különleges fókuszterület ez, és nagyon örülünk, hogy idén nyáron az egyetemistákat is bevezethetjük a jövő elméleteinek jelenkori gyakorlatába

– mondta.

Rovatok