Index Vakbarát Hírportál

Német és brit nagykövet: Ténybeli torzításokat tartalmaztak a Fidesz hirdetései a kampányban

2024. június 11., kedd 15:02 | aznap frissítve

Egyszerre, azonos szövegű bejegyzésben jelezte az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége, valamint a német külképviselet, hogy a Fidesz hirdetései a kampányban torzításokat és pontatlanságokat tartalmaztak.

Az angol és a német külképviselet is kijelentette: a Fidesz valótlanul állította, hogy országaikban bevezetnék a sorkötelezettséget – vette észre az erről szóló bejegyzéseket a hvg.hu.

Az azonos szövegű posztok, amelyek arról szólnak, hogy a Fidesz hirdetései ténybeli torzításokat tartalmaztak a kampányban, az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége és a német külképviselet közösségimédia-felületein jelentek meg. 

A bejegyzések szerint a Fidesz hirdetései pontatlanul állították, hogy az Egyesült Királyság és Németország sorkötelezettség bevezetését tervezi, továbbá, hogy az Ukrajnát támogató országok a háborút támogatják, és európai szinten tervezik a sorkötelezettség bevezetését.

A két külképviselet egyszerre, kedd délelőtt negyed 12 körül tetté közzé az azonos szövegű és képpel ellátott bejegyzéseket. 

Rovatok