Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely bejelentette: újabb villamosok beszerzésén dolgoznak

2024. június 11., kedd 09:20

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy megérkezett az új CAF-villamosflotta első kocsiszekrénye. A főpolgármester arról is írt, hogy a BKK további 110 új villamos beszerzésén dolgozik.

A főpolgármester – aki a minap Facebook-posztban jelentette be győzelmét, és mondott köszönetet a szavazóknak – kedd reggel újabb bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán. Ebben azt írta:

Megérkezett Budapestre az új, 51 darabos CAF-villamosflotta első kocsiszekrénye! 

„A BKV Vasúti Járműjavító szakemberei már az összeszerelésen dolgoznak. A beszerzés révén az alacsony padlós villamosok aránya 30%-ról 40%-ra nőhet, 2025 végétől pedig több vonalon is találkozhatunk velük” – írta Karácsony Gergely, aki a posztja végén azt is megjegyezte: 

És ez még nem minden: a BKK további 110 új villamos beszerzésén is dolgozik! 

A CAF villamosok beszerzésének ügye a választási kampányban is téma volt, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid ütköztették nézeteiket e kérdésben. 

Horváth László, a BKK beruházási igazgatója akkor már beszélt arról, hogy dolgoznak a következő járműbeszerzés előkészítésén, amely nagyjából 110 villamosra szólhat majd. Közölte, ezek a járművek – a források rendelkezésre állása esetén – 2029-től érkezhetnek majd Budapestre. Azt viszont még nem tudta megmondani, hogy ezek milyen gyártmányú villamosok lesznek.

Rovatok