Index Vakbarát Hírportál

Három autót is összetört a rendőrök elől menekülő sofőr az M0-áson

2024. június 11., kedd 21:23

Autólopás miatt kerestek fel a rendőrök egy sofőrt Pest megyében, a férfi azonban az M0-s autóúton próbált elmenekülni előlük, ahol három autót is összetört. A Budapesti Autósokhoz beküldött videóból jól látszik, amint a férfi az autóból kimászva gyalog is menekülőre fogja. Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az autók között cikázott egy sofőr az M0-s autóúton a rendőrök elől menekülve, előbb sikerült elmennie két szabályosan közlekedő autó között, később azonban már nem volt szerencséje, három járművet is összetört.

Az akciót – amelyet a Budapesti Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzített – a perceken belül helyszínre érkező rendőrök szakították meg, akik elől első körben az ámokfutó az autóút közepén található elválasztó kerítésen átmászva próbált elmenekülni. Két rendőr azonban utánamászott és elkapta a balesetet okozó sofőrt, akit gyanúsítottként hallgattak ki lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt. 

A balesetet okozó 27 éves férfi súlyosan megsérült, őt és egy másik autó vezetőjét a mentők kórházba vitték, a rendőrök ott hallgatták ki gyanúsítottként. 

A felvételek még pénteken készültek Szigetszentmiklós közelében, a sofőrt a közeli Szigethalmon próbálták megállítani a rendőrök. Egy autólopási ügyben keresték meg az egyenruhások, a férfi ezután menekült el és hajtott fel Halászteleknél az autóútra, ahol azután karambolozott. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az autóban kábítószergyanús anyagot találtak. 

Rovatok