Index Vakbarát Hírportál

Bóka János a soros elnökségről egyeztetett az uniós tanácsadó testület vezetőivel

2024. június 11., kedd 18:33

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnökével egyetértett az uniós ügyekért felelős miniszter abban, hogy erős kohéziós politikára van szükség.

A véglegesítés fázisában van az uniós elnökségi program, erről egyeztetett a területért felelős miniszter az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) vezetőivel Budapesten, a Várkert Bazárban kedden – írja az MTI.

Az európai munkaadókat, munkavállalókat és társadalmi szervezetek képviselőit tömörítő bizottság éppen a magyar fővárosban tartotta ülését. Nem hiába, ugyanis nagyjából 20 nap múlva kezdődik el az uniós soros elnökség.

Ez idő alatt

Ezt a mostani eseményt is az uniós elnökség égisze alatt bonyolították le. Bóka János ismertette, hogy a magyar elnökség tíz kérdésben kért úgynevezett feltáró véleményt az uniós tanácsadó testülettől.

Oliver Röpke, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke elmondta, Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszterrel egyetértettek abban, hogy a jövőben erős kohéziós politikára van szükség az Európai Unióban, különös tekintettel az unió jövőbeni bővítésére. Hangsúlyozta: a kohéziós politika az a ragasztó, amely összetartja Európát, valamint a gazdasági konvergencia mellett a társadalmi felzárkóztatás fontos eszköze.

Rovatok