Index Vakbarát Hírportál

Az LMP-s képviselő és a 2018. évi „céikszikszvé” törvény esete a parlamentben

2024. június 12., szerda 18:31

Érdekes jelenetnek lehettek szem- és fültanúi azok, akik jelen voltak az Országgyűlés keddi ülésén. A technikai fejlődésnek köszönhetően azonban – az érintett képviselő legnagyobb bánatára – azoknak sem kell búsulniuk, akik nem voltak ott.

Egy rövid parlamenti felvétel kezdett terjedni az interneten, amelyen az látható, hogy az LMP országgyűlési képviselője a parlament keddi ülésén igen sajátos módon olvasta fel a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. (vagyis: 125.) törvényt az előtte lévő papírról.

Ugyan csak egy kiragadott felvételről van szó, és nem derül ki, milyen kontextusban került elő a fent említett törvény 197. paragrafusa – amely egyébként a „miniszter lemondásáról” szól – de mint a lenti videó is bizonyítja, a képviselőnőnek igencsak meggyűlt a baja a római számokkal.

Bakos Bernadett egyébként építőmérnökből lett politikus. Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte 2017-ben. 

A politikai szférába 2019-ben tört be az LMP tagjaként, amikor Kőbányán elindult az önkormányzati választáson, majd a Fővárosi Közgyűlés klímavédelmi és környezetvédelmi bizottságának külsős tagja lett. Később a párt budapesti elnökségének tagjává is megválasztották. 2020 novemberében, Tóth Balázs képviselő halálát követően, Kőbányán önkormányzati képviselő és a költségvetési bizottság elnöke lett.

Bakos Bernadett a 2022-es országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért közös listájának 50. helyén indult, az LMP által jelöltek közül negyedikként. Egy összellenzéki megállapodást után vette át mandátumát az alakulóülést megelőzően, így lett tagja az Országgyűlésnek.

Rovatok