Index Vakbarát Hírportál

Megvan a következő tanév menetrendje, kiderült, milyen hosszúak lesznek a szünetek

2024. június 13., csütörtök 09:51

Két hétig fog tartani a téli szünet a következő iskolai tanévben, az írásbeli érettségi vizsgák pedig jövő május ötödikével kezdődnek majd.

Közzétette a Belügyminisztérium a következő tanév menetrendjét honlapján, amelyből kiderül, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek, az érettségik és a középiskolai felvételi.

A tervezetet a Magyar Nemzet szúrta ki, eszerint a 2024/2025-ös tanév első tanítási napja  szeptember 2., az utolsó pedig június 20. lesz. A középiskolák végzőseinek április 30-án ér majd véget a tanév, a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban pedig május 30-án kell utoljára iskolába menni.

A rendelettervezet szerint a következőképpen alakulnak majd a szünidők:

A tanév első féléve  január 17-ig tart majd, az iskolák január 24-ig értesítik a tanulókat, szülőket az első félévi tanulmányi eredményekről.

Az őszi írásbeli érettségi vizsgák október 11-én kezdődnek és október 25-ig tartanak majd. 

A központi középiskolai felvételire idén december 2-ig lehet jelentkezni, a vizsgák pedig jövő január 18-án lesznek. A középfokú iskolákba jelentkezés határideje 2025. február 20. lesz, az általános iskola első osztályába pedig 2025. április 10–11-én lehet beíratni a tanköteles korú tanulókat.

A tavaszi írásbeli érettségi vizsgák 2025-ben május 5. és május 23. között lesznek.

Rovatok