Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Donald Trump fiával tárgyalt

2024. június 13., csütörtök 15:55

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta ifjabb Donald Trump üzletembert, a korábbi amerikai elnök fiát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tájékoztatást szerint Orbán Viktor a magyar-amerikai kapcsolatok jövőjéről, az illegális migrációról valamint az orosz–ukrán háborút lezáró béketeremtési lehetőségekről cserélt eszmét vendégével.

Donald Trump Jr. a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének meghívására érkezett Magyarországra.

Programja során – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) együttműködése keretében – ellátogat az MCC-be, ahol az intézmény vezetőivel és hallgatókkal is találkozik zárt körben (az eseményrő később beszámolunk).

donald Trump Jr. – aki a volt elnök legidősebb fia – Donald Trump első számú örökösének tekinthető politikai és gazdasági értelemben is.

A politikában már az utóbbi években is, a 2016-os elnökválasztási kampány óta bontogatta szárnyait apja mellett, és a Trump család üzleti érdekeltségeiben is vállalt már szerepet.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja ifjabb Donald Trump üzletembert a korábbi amerikai elnök fiát a Karmelita kolostorban 2024. június 13-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok