Index Vakbarát Hírportál

Bemászott az ablakon és többször megerőszakolta az ott lakó idős nőt egy hajdú-bihari férfi

2024. június 13., csütörtök 13:31

Jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szexuális erőszak, testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt egy férfit, aki az otthonában megtámadott és megerőszakolt egy idős asszonyt egy hajdú-bihari településen – tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Dobó Dénes azt írta, a másodfokon eljáró bíróság ezzel helybenhagyta a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2024. január 31-én meghozott döntését.

Az ítélet szerint a vádlott 2023. augusztus 19-én este a családjával, majd az ismerőseivel egy rendezvényen vett rész az egyik Hajdú-Bihar vármegyei városban, ott jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, ittas állapotba került.

A férfi hajnali két óra körül gyalog indult haza, de végül nem a lakásához ment, hanem egy közeli házhoz, ahol egy idős asszony egyedül élt. A vádlott átmászott a kerítésen, és meglátta, hogy az utcafront felőli ablak nyitva van. Letépte az ablakról a szúnyoghálót és bemászott a lakásba.

Az idős asszony az ágyában aludt, de a zajra felébredt. A férfi rátámadt, felhúzta a hálóingét, majd vele az akarata ellenére többször közösült.

A bűncselekmény után a vádlott kimászott az ablakon és távozott, de a mobiltelefonját véletlenül a lakásban hagyta.

Az asszony nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Rovatok