Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség visszautasítja a részrehajlás vádját a józsefvárosi támadással kapcsolatban

2024. június 14., péntek 17:43

A rendőrség visszautasítja a részrehajlás vádját a józsefvárosi Fáklyás támadással kapcsolatban. Mint írták, a hatóság nem tűri, hogy valakit egy csoporthoz tartozása vagy vélt tartozása miatt érjen atrocitás.

A rendőrség visszautasítja azt a vádat, miszerint kedden részrehajlóan végezte munkáját a szélsőbaloldali Fáklya szervezetet ért atrocitással kapcsolatban. Mint írták: „ahogyan a tavalyi antifa támadások elkövetőit, úgy a mostani bűncselekmény két feltételezett tettesét már azonosították, társaik felkutatása pedig folyamatban van.”

A rendőrség arról is biztosított, hogy valamennyi elkövetőt az igazságszolgáltatás elé állítják.

A hatóság honlapján kiemelte: „a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem tűri, hogy valakit egy csoporthoz tartozása vagy vélt tartozása miatt érjen fenyegetés, atrocitás.”

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden öt kapucnis, fekete ruhába öltözött férfi berontott a Kesztyűgyár Közösségi Házba, és megtámadta a Fáklya nevű radikális baloldali szervezet több tagját. A támadás következtében egyikük súlyos fejsérüléssel került kórházba. 

A szervezet szerint a maszkot viselő támadók elmenekültek, mire a rendőrség a helyszínre ért. Az ott lévőket pedig a 8. kerületi rendőr-kapitányságra vitték kihallgatásra, ahol a Fáklya tevékenységéről és az Internacionáléról faggatták őket. 

Rovatok