Index Vakbarát Hírportál

A DK szerint Vitézy Dávid képtelen elfogadni a vereséget, ezért fideszes

2024. június 15., szombat 20:26

Reagált Vitézy Dávid bejegyzésére a Demokratikus Koalíció. Szerintük a főpolgármester-jelölt hazudik, és valójában a Fidesz jelöltje volt.

Közleményben reagált a Demokratikus Koalíció (DK) Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt kijelentéseire. Mint írták, „Vitézy Dávid Facebook-posztjában a Demokratikus Koalíciót vádolta meg azzal, hogy Újpesten és Erzsébetvárosban Szentkirályi Alexandra nevének szavazólapról való kihúzásával manipulálta a főpolgármester-választás eredményét”.

Miközben valójában a Fidesz próbálta azzal megnyerni a főpolgármester-választást, hogy az utolsó pillanatban visszaléptette Szentkirályi Alexandrát, és Vitézy Dávid támogatására szólította fel a fideszes szavazókat

– fogalmaztak, majd hozzátették: „Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, hazugságai özönével végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten. Egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik, és másokat vádol a saját bűneivel. Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterüknek”.

Újabb jogorvoslati eljárást indítottak

Mint arról korábban beszámoltunk, Vitézy Dávid az újraszámlálás után azt írta közösségi oldalán, hogy stábjával egy másik jogorvoslati eljárást is indítottak, amely két DK-s vezetésű kerületet, Újpestet és Erzsébetvárost érinti. A jelölt szerint ezekben a kerületekben „szinte láthatatlan vékonysággal húzták ki a visszalépett jelölt nevét”.

Vitézy úgy véli: „ha ez a DK-s akció, ami a trükközés, a joggal való visszaélés és a csalás határmezsgyéjén mozog, nem történik meg, sok ezer érvénytelen szavazat elkerülhető lett volna ebben a két kerületben, és az eredmény valószínűleg messze nem az lenne, mint amit most ismerünk”.

Ezt megerősítve Nagy István, Újpest korábbi fideszes alpolgármestere kijelentette, hogy Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt, ugyanis a helyi választási iroda Szentkirályi Alexandra visszalépésének napján vékony hegyű tollakat vásárolt, amikkel alig látható módon húzták át a kormánypárti főpolgármester-jelölt nevét a szavazólapokon a politikus szerint.

Rovatok