Index Vakbarát Hírportál

Kertben szülte meg gyermekét a fiatalkorú lány, majd áthajította a szomszédba

2024. június 16., vasárnap 16:37

Június 20-án tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyét, aki 2023 februárjában megszülte gyermekét, majd átdobta a szomszédba. Első fokon emberölés bűntette miatt 4 év szabadságvesztésre ítélték a lányt.

Tavaly februárban egy fiatalkorú lány a házuk udvarának hátsó részében szülte meg egészséges kislányát, ám miután elvágta a köldökzsinórt, vécépapírral betömte a csecsemő száját, és átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára, majd bement a házba – adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál

Miután a lány szülei észrevették a vérfoltokat a padlón, értesítették a mentőket, majd kórházba vitték a nőt, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőröket. A hatóságok kihűlt állapotban megtalálták az újszülöttet, az életét az orvosok már nem tudták megmenteni. 

A Miskolci Törvényszék 2024 februárjában a fiatalfokú vádlottat első fokon emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott, a védő és az ügygondnok enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla Háger Tamás vezette tanácsa június 20-án 9 órától tárgyalja az ügyet. 

Rovatok