Index Vakbarát Hírportál

Már az MCC-s diákok is beszálltak a vitába, miután egymásnak esett Magyar Péter és Orbán Balázs

2024. június 17., hétfő 17:34

Kemény szócsata alakult ki Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója között a Facebookon hétfőn. Orbán azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegium diákjaival posztolt egy közös fotót, pedig korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott” az intézményről. Időközben már a diákok is beszálltak a kommentháborúba.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke hétfőn a közösségi oldalán megosztott egy fotót, amelyen MCC-s diákokkal látható. „Indulás Brüsszelbe, a néppárti frakcióülésre. A reptéren, az MCC-s diákok szerint is árad a Tisza” – írta. 

A fotó azért is érdekes, mert Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is hozzászólt a bejegyzéshez. Azt írta, két dolog miatt is örül ennek a képnek:

  1. „Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis »janicsároztad« őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!
  2. Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

Magyar Péter nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat. Orbán Balázsnak a következőket üzente: „Bazsi, ne vedd a szívedre, és kérlek, ne bántsátok majd a fiatalokat, amiért nem veszik be az ócska propagandahazugságaitokat. Arra a háborúpárti, migráció-, genderpárti Néppártra gondolsz, ahol a ti képviselőtök ül? Egyébként mi az, hogy genderpárti? Ezt már többször meg szerettem volna kérdezni. By the way, nem ti támogattatok »háborúpárti« főpolgármester-jelöltet? – tette fel a kérdést a Tisza alelnöke.

A kommentháborúba a diákok is beszálltak

A Mandiner azt írta hétfő délután, hogy az MCC-s diákok nem álltak ki Magyar Péter mellett. A lap úgy tudja, a Tisza alelnöke által posztolt képen szereplő diákok egy brüsszeli nyári egyetemre indultak, így futottak össze a reptéren a szintén Brüsszelbe tartó Magyar Péterrel. Információik szerint Magyar a reptéren több diákkal fotózkodott, és eközben jött rá, hogy ott van egy egész MCC-s diákcsoport, így arra kérte őket, hogy készítsenek csoportképet vele. Hozzátették, a felvételt Magyar saját fotósa készítette.

A lap szerint az MCC-s diákoknak azt nem mondták, hogy ezt a képet Magyar kiposztolja a Facebookra, és a Mandiner állítása szerint a fiatalok „akaratukon kívül lettek felhasználva politikai lájkvadászatra”.

A diákok azt írták, „a Magyar által leírtak nem felelnek meg a valóságnak, a fiatalok nem tettek politikai állásfoglalást a Tisza Párt mellett” és „az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás semmilyen körülmények között”.

Mint ismert, kedden szavaz az Európai Néppárt a Tisza Párt felvételéről, Magyar Péter emiatt utazott Brüsszelbe. Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nemrég Budapesten járt, hogy a Tisza alelnökével tárgyaljon az ügyben. 

Arról is írtunk, hogy a június 9-i európai parlamenti választáson csaknem 30 százalékot elért Tisza Párt alelnöke hétfőn reggel személyes üzenettel és kérdéssel fordult a párt közösségéhez. Magyar Péter arra kérte követőit, döntsék el ők, hogy a Tisza Párt alelnöke felvegye-e az európai képviselői mandátumát. A párt hivatalos honlapján Magyar Péter a képviselőség mellett szóló érveit is felsorolta, amelyekről itt írtunk

Rovatok