Index Vakbarát Hírportál

Hét területvédelmi ezredbe toboroz tartalékosokat a Magyar Honvédség

2024. június 17., hétfő 18:38

Ismét toborzásba fogott a Magyar Honvédség, a tárca minisztere szerint életre szóló tapasztalatot, kiképzettséget és közösséghez tartozást élhetnek meg az új belépők.

„Szeretem, megvédem!” mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter. Emlékeztetett arra, hogy Európa békés élete felborult, az orosz–ukrán háborúban a nagyhatalmak „diktálják a tempót” és üzengetnek egymásnak. Hozzátette: a magyar kormány mindent megtesz, hogy a konfliktus ne eszkalálódjon tovább, és a magyarok kimaradjanak a háborúból. A június 9-i választás nagy megerősítést adott a kormánynak, hogy ezt a politikát folytathassa – emelte ki.

A magyar emberek biztonságát az erős nemzeti haderő mellett a NATO garantálja – jegyezte meg, hozzátéve, hogy Magyarország folyamatosan és maradéktalanul teljesíti a NATO-tagságból fakadó kötelezettségeit. Bejelentette:

a Magyar Honvédség új komponenseként létrejött hét területvédelmi ezredbe toboroz tartalékosokat a Honvédelmi Minisztérium.

Milyen juttatásokat kapnak az új belépők?

A területvédelmi tartalékosok a szerződés aláírásakor

A tárcavezető kiemelte még, hogy az új belépők életre szóló tapasztalatot, kiképzettséget, közösséghez tartozást is kaphatnak az anyagiak mellett. Három feltétel, hogy valaki katona lehessen

Aki kedvet érez, online is jelentkezhet az iranyasereg.hu oldalon, de akik személyesen tájékozódnának, azok a vármegyeszékhelyeken felkereshetik a toborzóirodákat is. A Bálna Honvédelmi Központban megnyitották a központi toborzóirodát, ahol hosszabb nyitva tartással várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a katonák múltjával és jelenével.

Rovatok