Index Vakbarát Hírportál

Több villamos közlekedése is megváltozik szombattól

2024. június 19., szerda 13:44

Korlátozva jár június 22-étől, szombattól július 2-áig, keddig mindennap a Gubacsi úti 2B, 51-es és 51A villamos, hétvégi napokon pedig a Soroksári úti 2-es, 2B és 23-as járat karbantartás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Mindennap szünetel a villamosforgalom a Gubacsi út / Határ út és a Könyves Kálmán körút között, továbbá kizárólag hétvégi napokon a Boráros tér és a Haller utca között.

A BKK tájékoztatása szerint június 24. és július 2. között hétköznapokon a 2B villamos Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Gubacsi út / Határ út; illetve a Mester utca / Könyves Kálmán körút és a Jászai Mari tér között jár; az 51-es villamos közlekedése pedig ideiglenesen szünetel. Helyette az 51A közlekedik. Kiemelték: az 51A rövidített útvonalon jár a Mester utca / Ferenc körút és a Mester utca / Könyves Kálmán körút között.

A változások között szerepel még, hogy

Hozzátették: a Közvágóhíd és a Boráros tér között 2-es jelzéssel pótlóbusz is jár majd, a H6-os HÉV-hez csatlakozva. A Pesterzsébetről utazóknak a BKK a 223E, a 224-es és a 224E autóbuszok igénybevételét ajánlja.

Rovatok