Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki elgázolt egy 11 éves gyermeket

2024. június 19., szerda 15:22

Még tavaly gázolt el egy 11 éves kislányt Horton egy autós, az Egri Járási Ügyészség most emelt vádat az ügyben.

Még 2023 őszén, Hort egyik utcáján haladt autójával egy férfi, amikor egy 11 éves gyerek az úttestre hajtott biciklijével. A kerékpárost a sofőr késő észlelte, így a fékezés ellenére is elütötte. A kislány az aszfaltra esett, és könnyű sérüléseket szenvedett. 

A baleset után a férfi kiszállt a járműből, megkérdezte a gyermektől, hogy jól van-e, majd a lány igenlő válasza után elhajtott a helyszínről, pedig a gyermek szemmel láthatóan vérző sérülést szenvedett.

Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész a Heves vármegyei hírportálnak elmondta, hogy a központi járási ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt vádiratot nyújtott be a férfival szemben. 

Az eljárásban megállapították, ha sofőr a sértettet az úttestre hajtás pillanatában észleli és azonnal fékez, akkor elkerülte volna a balesetet. Továbbá közrejátszott az is, hogy a lány nem adott elsőbbséget az autósnak. A helyettes sajtószóvivő ügyész megerősítette, hogy az ügyészség minden körülményt figyelembe véve vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Rovatok