Index Vakbarát Hírportál

Nem tett vallomást a Zimány Lindát zaklató férfi

2024. június 19., szerda 14:41

Nem tett vallomást a férfi, aki fenyegető üzeneteket küldött Zimány Lindának és több rendvédelmi szervnek is. A gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították.

Megtagadta a vallomást az a 43 éves férfi, aki rendszeresen zaklatta és életveszélyesen megfenyegette Zimány Lindát – tudta meg a 24.hu.

Még május végén adtak ki Zimány Linda zaklatója ellen nemzetközi elfogatóparancsot. A férfi nemcsak Zimány Lindának, de több rendvédelmi szervezetnek is fenyegető üzeneteket küldött korábban. Azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, ha nem telepítik külföldre a családját.

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta a lapnak, hogy a zaklató nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A BRFK Bűnügyi Főosztálya terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntett és zaklatás vétségével gyanúsította meg a férfit, majd elkapták Németországban, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és elrendelte a férfi letartóztatását, a kényszerintézkedés helyéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki. A végzés végleges.

Zimány Linda zaklatója elfogása után azt mondta a 24.hu-nak, hogy nagyon örül, hogy elkapták, mert ijesztőek és félelmetesek voltak a férfi üzenetei. Hozzátette, „soha nem lehet tudni, hogy kinek mi játszódik le a fejében, és hogy valóban beváltja-e a fenyegetéseit”.

Rovatok