Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

2024. június 20., csütörtök 13:44

Felfüggesztette az előre bejelentett kamionstopot az Építési és Közlekedési Minisztérium a szombat este 10 és vasárnap este 10 óra közötti időszakban. A döntést a harmadfokú hőségriadó és a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése érdekében hozták meg.

Felfüggesztik a szombat este 10 és vasárnap este 10 óra közötti időszakban elrendelt kamionstopot – olvasható az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleményében.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása június 22-én, szombaton 22 órától június 23., vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztásra hivatkozva az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik a kamionstopot.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, de a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is.

A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja – áll a tárca közleményében.

Rovatok