Index Vakbarát Hírportál

Az FBI segítségével fogtak el egy nagytarcsai drogkereskedőt

2024. június 20., csütörtök 10:14

Magyar és amerikai nyomozók fogtak össze, hogy letartóztassák a 35 éves nagytarcsai férfit. Az FBI jelezte a magyar hatóságoknak, hogy a férfi a „dark web” különböző piacain jelentős mennyiségben kábítószert értékesít.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közösen fogott el egy 35 éves nagytarcsai férfit, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak – adta hírül az MTI.

A közlemény szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén keresztül az FBI-tól érkezett a jelzés, hogy egy általuk azonosított magyar állampolgár a „dark web” különböző piacain jelentős mennyiségben kábítószert értékesít.

Az NNI – szoros együttműködésben az FBI-jal – fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt.

A beszerzett adatok alapján egyértelművé vált, hogy a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán. A gyanú szerint az illegális üzleti tevékenysége során 16 országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet: az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről és területére történtek megrendelések és szállítások

– írták.

A 35 éves férfit június 11-én vértesszőlősi tartózkodási helyén kapták el és vették őrizetbe.

Fokozott ellenőrzést tart az utakon a rendőrség a következő napokban

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a rendőrség június 17. és 23. között az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tart. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki.

Mint megírtuk, zajlik a KRESZ gyűjtőnéven ismert közlekedési szabályrendszer átalakítása, konkrétumok egyelőre nincsenek. Az Index szakértőkkel járta körül a témát, akik egyöntetűen leszögezték, túlszabályozás nélküli, betartható, oktatható elemeket tartalmazó KRESZ-re van szükség, az erőfitogtatók ellen azonban a szigorú szabályok sem védenek, a betartáshoz ugyanakkor minden adott, mindez csak morál kérdése.

Rovatok