Index Vakbarát Hírportál

Ezek a szabályok vonatkoznak a munkavállalókra hőségriasztás idején

2024. június 20., csütörtök 17:44

A nagy hőség megterhelheti a munkavállalók szervezetét, különösen azokét, akik a szabadban dolgoznak. Zöld-Nagy Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az InfoRádió csütörtöki műsorában többek között arról is beszélt, hogy milyen szabályok vonatkoznak a munkáltatókra, és hogy lehetséges-e a munka megtagadása hőségriasztás idején.

Mint ismert, szerda nulla órától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, továbbá a figyelmeztetési kritériumot meghaladó extrém UV-B sugárzás is várható a Nyugat-Dunántúlon, a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, Pest vármegyében és Budapesten, illetve a Dél-Alföldön péntektől. 

A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Melegnek minősülő munkahelyek 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatója szerint: „A munkavédelmi előírások alapján a munkahely melegnek minősül, ha a munkahelyi klíma a munkahelyen a 24 Celsius-fok értéket meghaladja, vagy szabadtéri munkahelyen a napi középhőmérséklet legalább egy napig meghaladja a 25 Celsius-fokot, és az országos tisztifőorvos a hőség miatt a figyelmeztetést vagy a hőségriasztást kiadta.”

Ebben az esetben, a munkáltatók kötelesek ivóvizet biztosítani a munkavállalóknak, zárt helyeken – ha melegnek minősül – pedig az alkalmazottaknak óránként jár 5–10 perces pihenőidő. A szabadban való munkavégzés esetén a tűző nap miatt a dolgozóknak felváltva kell dolgozniuk, 11 és 15 óra között árnyékos helyen javasolt tartózkodniuk. Továbbá – ha nem veszélyezteti a biztonságos munkavégzést – javasolt a világos színű, lazán viselhető ruházat.

Lehetséges a munka megtagadása a nagy melegben? 

Zöld-Nagy Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az InfoRádióban elmondta, hogy a munkáltatónak kell végiggondolnia a munkaszervezést és a pihenőidők kiadását a hőségriasztás idején. Fontosnak nevezte, hogy a munkavállalók megfelelő tájékoztatást kapjanak. Javasolta, hogy mindig legyen a területen egy személy, aki figyeli a tüneteket, és legyen elérhető távolságban egy mobiltelefon, ha esetleg orvost kell hívni.

Az alkoholos, magas koffein- és cukortartalmú italok a nagy hőségben kerülendők. 

Zárthelyi munkavégzés esetében a klímaberendezés használatát mindenképp javasolja a helyettes államtitkár, de fontos, hogy az használat előtt ki legyen tisztítva, mivel a benne lévő baktériumok súlyos betegséget okozhatnak. 

Zöld-Nagy Viktória közölte azt is: „A munka megtagadásának nagyon speciális szabályai vannak a Munka törvénykönyvében, de ha a munkavállaló testi épsége, egészsége veszélyben van, akkor a törvény lehetőséget ad erre is.”

Mint megírtuk, a hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28–36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a hőmérséklet, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, legmelegebb órákban 27–33 fok valószínű.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok